Rapid Design

A legzseniálisabb, legötletesebb DIY mesekönyvek

Gyereknap lévén mi is lehetne más a téma, mint a mesekönyv! De nem is akármilyen, hanem egyedi, különleges, ötletes, saját gyerkőcre szabható, szokatlan megoldásokat alkalmazó…. Zseniális ötletek, csak a képzelet szabhat határt !!!!!

1. Interaktív mesekönyv félig megírt mesékkel

Zseniális, nem véletlenül került első helyre, mivel ez az egyik nagy kedvencem! Egy ilyen mesekönyvvel órákat el lehet tölteni, esős napokra különösen hasznos lehet, s hogy együtt lehet történetezni a gyerkőccel, az nem csak neki, hanem nekünk is ajándék!

Külön lapokra elkészítjük az illusztrációt, majd vagy kézzel megírva, vagy kinyomtatva beragasztjuk egy történet, mese első felét. Hogy mi lesz a vége? Bármi lehet, csak rajtunk és a gyerekeken múlik! Hogy ne kallódjanak el a lapok, hobbiboltban vehetünk egy könyv formájú dobozkát, kifesthetjük, dekorálhatjuk ás kész is a csodálatos, egyedi ajándék!

felig megirt mesek felig megirt mesek 2 felig megirt mesek 3 felig megirt mesek 4 felig megirt mesek 5 felig megirt mesek 6

2. Fotókönyv saját, családi képekből

A gyerekek imádják a családi fotókat, különösen azokat a történeteket, amik azokról szólnak, akiket ismernek, pláne szeretnek. Ezt pluszban meg lehet még azzal fejelni, ha Ők maguk a szereplők! Ha nem akarunk mi magunk bíbelődni ezzel, ma már rengeteg szolgáltató palettáján szerepel a fotókönyv készítés, úgyhogy ne habozzunk, szedjük össze a fotókat, és hajrá! 🙂

Lehet benne eleve nyomtatott szöveges rész is, de minden alkalommal új történettel is előállhatunk.

fotokonyv 3 fotokonyv 2 fotokonyv

3. Mágneses figurás történetezés

No, ez is nagy kedvencem, hisz ez is rengeteg kreativitást rejt magában és csuda jó hangulatkeltő, akár a kora reggeli nyűgösködést is ki lehet vele váltani. Recept: vágjunk ki régi foglalkoztató füzetekből, színezőkből, prospektusokból stb. figurákat, tárgyakat, nyomtassunk ki családi fotókat, ahol egy-egy szereplő jól körbevágható. Lamináljuk be mindet, majd vágjuk körbe. Régi mágnes darabokat (vagy hobbiboltban vásárolt újakat) ragasszunk a hátukra és irány a hűtőszekrény ajtaja!

Lehet történeteket előadni, lehet megbolondítani az egészet, ha a saját fotóinkkal kombináljuk vagy akár még a számolást is gyakoroltathatjuk! Hát nem imádnivaló ötlet? Aki sajnálja a hűtőt erre a célra vagy csak nem akar a konyhában ácsorogni, az egy fém tálcán vagy régi tepsin is megteheti ugyanezt.

magneses mesekonyv 2 magneses mesekonyv 4 magneses mesekonyv 5 magneses mesekonyv 6 magneses mesekonyv 7 magneses mesekonyv 3 magneses mesekonyv magneses mesekonyv 8

 

4. Varrott mesekönyv – pihe-puha, tele szeretettel

Ez talán inkább apróbbaknak lehet jópofa ajándék.

varrott 2 varrott 3 varrott 4 varrott konyv

 

5. Tanítós varrott mesekönyv sok-sok extrával

Rengeteg tanítós-varrott mesekönyvet láttam már, de ez kitűnik közülük, annyi ötlet van benne! Kedvencem a családi fotót rejtő ajtó és a kesztyűszerűen felvarrt kéz a H (hand) tanítására!

tanitos mesekonyv tanitos 2 tanitos 3 tanitos 4 tanitos 5 tanitos 6 tanitos 7 tanitos 8

6. Nemezfilcből készült interaktív mesekönyv

Kétszer tuti nem születik meg ugyanaz a mese. Csakúgy, mint mágneses rokonánál itt is egyenként kell legyártani a szereplőket, tárgyakat, csak itt kell egy alapfelületet is készíteni. Nem árt, ha kis tasakokat is varrunk, ahol a figurák laknak majd, ha épp nem szerepelnek.

nemezfilces 2 nemezfilces 3 nemezfilces 4 nemezfilces

7. Dominókönyv

Egy újabb zseniális ötlet! Pici is – elfér egy gyerekmarokban is, nem is kell szöveg, elég a kép, a többit hozzátesszük mi a kismanónkkal!

Kell hozzá két dominó, egy leporellószerűen összehajtogatott és megrajzolt lap és sok-sok fantázia!

dominokonyv dominokonyv 2

Hasonló, csak még kisebb, ha dominó helyett gombok közé tesszük a lapokat.

gombkonyv

8. Régi kártyákra applikált, személyre szabott történetes könyv

A képek magukért beszélnek, nem magyarázom túl – szerintem nagyon bájos!

kartyas 1 kartyas 2 kartyas 3

 

Itt a vége, fuss el véle, aki nem hiszi, találjon ki vagy keressen jobbat! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!