Rapid Design

5+1 szuper egyszerű DIY játék utazásra, nyaralásra

Itt a nagy nyári utazós és nyaralós szezon! Ilyenkor az embernek minimum egy egyszemélyes szórakoztató központtá kell átalakulnia, ha nem akar családilag az őrületbe borulni az utazás és/vagy a nyaralás végére. Most mutatok 5 + 1 szuperegyszerű, rém ötletes, s otthon is simán és olcsón elkészíthető játékot, amivel hosszabb időre leköthetők a csemeték.

1. Spatulás formaalkotó

Olcsó és még a nagyobbak is elvannak vele egy ideig, kisebbek meg pláne! Vegyél patikában spatulát (ez natúr színű lesz) vagy hobbiboltban lehet kapni színeset. Ragassz a két végére mindkét oldalról kis darabka (vagy eleve formára vágott és ragasztós oldalú) tépőzárat és az egészet tedd egy kis csinos, kiürült dobozba! Odalesznek érte csemetéid, ebben biztos vagyok!

tepozaras kirakos 2 tepozaras kirakos 3 tepozaras kirakos 4 tepozaras kirakos

2. Mágneses kirakós, puzzle

Ez tipikusan az az ötlet, amikor a homlokunkra csapunk, hogy ez miért nem nekem jutott eszembe, hisz olyan egyszerű! Vegyél egy puzzle játékot (ilyenekhez már egészen olcsón is hozzá lehet jutni), vegyél hobbiboltban vagy barkácsáruházakban kapható mágnesdarabokat vagy vágható mágnescsíkot és ragaszd a kis mágnesdarabokat a kirakós darabkáinak hátára. Ehhez kell még egy fém tálca, kistepsi (ne legyen túl mély) és meg is vagy!

magneses puzzle 01  magneses puzzle 02

 

3. Újabb kirakós, de egészen másképp s persze ez is mágneses

Ha plusz csavart szeretnél adni a kirakósosdinak, akkor vegyél jó sok spatulát, válassz képeket, nagy matricákat, amik mindenképpen legalább 3, de inkább 5 spatula szélességűek. Vágd fel a képet a spatula szélességének megfelelő szélességű csíkokra, majd ragaszd vagy dekupázsold a spatulákra a képet. Ha nem szeretnél ennyit bíbelődni, akkor rajzolj egy képet (firkaminőség is lehet) mondjuk 5 spatulára egyben, hisz végül is azt is ki lehet tenni. Ragassz mágnesdarabokat a hátoldalakra, s ha már elkészítetted a fentebb említett mágneses puzzle-t, akkor már tálcát sem kell venned! 🙂

spatulas kirakos 02 spatulas kirakos 03 spatulas kirakos 04 spatulas kirakos 05 spatulas kirakos 06 spatulas kirakos 07 spatulas kirakos 08 spatulas kirakos 01ú

 

4. Egy kis agytorna számokkal és színekkel

Óvodástól a kisiskolásig élvezni fogja ezt a játékot. Még indulás előtt nyomtass olyan papírokat (vagy írj kézzel!), ahol különböző számok vannak, de egy szám többször is szerepel a lapon. 4 vagy 5 szám legyen csak, ennél többfélét nem nagyon érdemes (pl.: 5, 8, 3, 24) A papír alján írd is ki külön ezeket a számokat, de hagyj helyet közöttük. Vágj ki akkora korongokat színes dekorgumiból vagy színes kartonból, amekkorák elfedik a számokat. Fontos, hogy annyi féle színű korong legyen, ahány féle szám van egy papíron (vagyis 4 vagy 5) Egy színből pedig többet is vágj ki. Megint jöhet a mágnes vagy mágnescsík és a korongok egyik oldalára ragassz belőlük egyet. Jöhet az eddig már többször bevetett tálca, mehet bele a papír. Szabály: az előre meghatározott szám=szín alapján tegyél mindegyik számra a hozzá meghatározott színű korongból!

agytorna 03 agytorna 02 agytorna 01

5. Tangram puzzle

Természetesen boltban is megvehető, de jóval olcsóbban magad is elkészítheted otthon. Kattints a címben lelhető linkre, s lépésről lépésre követve, lehet saját “csináld magad” játékod!

tangram 02 tangram 03 tangram 04 tangram 05

+ 1: Mágneses mintakirakós könyv

Zseniális ötlet és megoldás! Szükséged lesz egy füzetre, dekorgumi lapokra, mágnescsíkokra, ragasztóra. Klikkelj a címben szereplő linkre!

magneses mintakorakos 04 magneses mintakorakos 01 magneses mintakorakos 02 magneses mintakorakos 03

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!