Rapid Design

Top 10 zseniálisan jó DIY játék kartondobozból

Ismerős az, hogy játszóházakat megszégyenítő játékmennyiség ellenére is tud unatkozni csemetéd? S az is ismerős, hogy ilyenkor azt mondod magadnak: mi a fenének egy rakás pénzt kiadni játékokra, ha ez a vége? Íme egy kis segítség: olcsó alapanyagból ötletes, kreatív játékok születhetnek, amiknek elkészítésébe még a gyerkőcöd is bevonhatod, s akkor dupla a foglalkoztatás is megvan! 🙂

1. Építgetős, sokvariációs fejlesztő

Egyszerű elkészíteni és még nem is kerül sokba! Kell hozzá kartondoboz, festék és olló. Kattints a fenti linkre és lépésről lépésre láthatod!

karton epito karton epito 2 karton epito 3

2. Karton autók varázslatos világa

Egyik nagy kedvencem ez: egyszerűségében zseniális! Igazi olaszos könnyedség!

karton autok 01 karton autok 02 karton autok 03 karton autok 04

3. Komplett kisváros vagy akár csak a sztráda

Az alábbi képek és a link is éppen mondjuk az Etsyre vezet, vagyis ott lehet megvásárolni, ha nem akarunk mi pepecselni vele. De szerintem, ha nem turbózzuk ennyire fel, hanem egyszerűsítünk a házakon, az utakon, autónak meg jók lesznek az otthoni már meglévő kisautók is, akkor mindenképp figyelemreméltó és inspiráló ez az ötlet! Végső leegyszerűsítésként az is elég ha útszakaszokat (egyenes, kanyarodós, elágazós stb.) gyártunk kartondoboz-csíkokból.

kisvaros     kisvaros 02     kisvaros 03   kisvaros 04

4. Ha nem kispályázol: kartondoboz labirintus

Természetesen ez nem igazán a gyerekszobába való remekmű, inkább gyerekzsúrra vagy vendégségre való, ahol több gyerek is részt vesz. Remek móka és filléres előállítás jellemzi. Ha meg megunták, simán átalakítható házikóknak, ahol a különböző dobozok a szobák.

kartondoboz labirintus

5. Nyaklánc millió lehetőséggel

Vágj ki korongokat és díszítsd! Hogyan? Ahogy kedved tartja: ragasztással, festéssel, színezéssel, vonalazással, szóval bárhogy!

lanc 03 lanc 04 lanc 05 nyaklanc 01

6. Gitár – na erre biztos nem gondoltál volna!

Roppant látványos, és még működőképes is! 🙂 Én mondjuk még egy kis időt fordítottam volna a díszítésre is, akár a gyerkőccel együtt, de így is rendben van!

gitar 01   gitar 02  gitar 03 gitar 04

7. Autósmozi a lakásban

Bizony, kartondobozból nemcsak kisautó, hanem gyerkőc méretű is készülhet, ráadásul sokkal egyszerűbb is! 🙂 Nem kell szétvágni csak díszíteni. Ez itt épp egy meglehetősen egyszerű változat, de láttam már egész extrákat is, ahol műanyag tányérkerekek is voltak és kis tégelyekből fényszóró, rendesen le volt fújva színre, stb. De szerintem az ötlet a lényeg, csemeténk nem a külcsínt díjazza, hanem a játék lehetőségét! 🙂 S ha már autósmozi, előkerülhet a diavetítő és a jó régi diafilmes mesék!

autosmozi 01  autosmozi 02

Ha csak egy dobozod van, de időd épp semmi, akkor ez sem elvetendő megoldás 🙂

kartonrajz 01 kartonrajz 02 kartonrajz 03

8. Bőrönd – nagyon komoly!

Ezekkel a bőröndökkel nyilván nem lehet elutazni, de nagyon pakolni sem lehet bele, hisz hamar szétszakadhat. De játéknak tökéletes! Sőt, még díszíteni is lehet!

borond    borond 2

9. Táska – kézitáska vagy ridikül

A linkre kattintva egy helyes kis videót találsz az elkészítésről. Ha nincs kedved még ennyit sem varrogatni, simán működik ragasztószalaggal is, aztán pedig jöhet a festés, matricázás!

Itt találhatod a ragasztásos megoldást, szerintem tüneményes, mégis egyszerű! Én mondjuk nem a vékony és könnyen szakadó oldalra tettem volna a fülek rögzítését, de ettől még zseniális! Zsúrra ideális ötlet!

ragasztasos taska 01    ragasztasos taska diszitve    kistaska

 

10. Házikó

Villámgyors kuckó, ami gyorsan összeállítható vagy eltehető.

kucko 01   kucko 02  kucko 03

Komoly házak – ezek annyira részletgazdag házak, hogy ezt vagy megveszed az Etsyn vagy rászánsz egy hónapot! 🙂

komoly haz 02   komoly haz 03

 

Azt hiszem, ezek után nem válsz meg majd olyan könnyen a hulladék dobozoktól, de még az is előfordulhat, hogy azon kapod magad, hogy a közértben kuncsorogsz néhány üres kartondobozért! 🙂

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!