Rapid Design

Tudod, hogy lehet hétköznapi tárgyakat művészi szintre emelni?

Ha valamit jó megtartani valamilyen szinten gyerekkorunkból, az a kreativitás, az egyszerű tárgyakba való játék képzelete, a huncutság és az az egyedi látásmód, ami annyira a gyerekekre jellemző! Victor Nunesnek mindezt így együtt sikerült átmentenie nemhogy felnőttkorába, de most, 63 évesen, nyugdíjasként is minden áldott nap rajzol, alkot. Teljesen hétköznapi tárgyakat, sőt, akár már szemétnek kikiáltott kacatokat emel a művészet magaslataiba azáltal, hogy ezeket a kis darabokat roppant tehetségesen pár vonalas rajzokkal egészíti ki.

Így új értelmet nyer a tollkupak, a krumpliszirom, a ruhacsipesz, a keksz, ropi, a söröskupak, a biztosítótű, és még felsorolni sem lehet, mi minden. Gondolom, jó sokszor megkaphatta gyerekkorában, hogy “Victor, ne játssz már az étellel!” 🙂

A művész Sao Pauloban, Brazíliában él. Nem éppen nyugdíjas tempóban. 55 évesen elhatározta, hogy megtanul hegedülni és olyannyira belelendült, hogy ma már egy vonósokból álló zenekarnak is tagja. Kezdeti, nem várt sikerein felbuzdulva indított egy Facebook oldalt, ami a munkáiról szól és roppant rövid időn belül 22 ezres rajongótábora lett, ami azóta is csak duzzad.

Hajrá, csak így tovább! Jó nézni a munkáit és kicsit visszarepülni a gyerekkorunkba!

Most pedig további szövegelés helyett jöjjenek a művek!

befottes gumi

biztositotu

ceruzaforgacs

dio

hullamcsat

keksz 2

keksz

koromvago

krumpliszirom

kulcs

ollo

pattogatott kuki

perec

ropi

ruhacsipesz

soroskupak

szotyi

toll kupak

uveggolyo

 

 

No, ezek azok az alkotások, amit többször is jó megnézni, sőt, elmerülni a részletekben, ugye?

Ha már gyermeki látásmód, az sem elvetendő ötlet, hogy mindezt kipróbáltassuk a gyerkőcünkkel. Kapjanak teljesen hétköznapi tárgyakat, képzeljenek bele valamit és rajzolják meg hozzá a többi részt! Roppant fejlesztő még annak is, aki nem nagyon erős rajzban!

Forrás itt, itt, itt és itt.

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!