Rapid Design

Egy IKEA dohányzóasztal metamorfózisa

Már megint egy jó kis IKEA hack! Mégpedig egy LACK dohányzóasztal kerül ezúttal a műhelyasztalra, hogy jól átalakuljon! Imádom, mikor valami újjászületik, átalakul, új értelmet, funkciót nyer, s ennek megfelelően imádom az “előtte/utána” ötleteket. No, ez most éppen ilyen!

Előtte:elotte

 

Utána:

keesz

 

Lássuk, hogy akkor hogy is van ez!

Végy egy LACK dohányzóasztalt az IKEA-ban 2490 Ft-ért. (Ha van már, akkor csak örülj neki szimplán és hasznosítsd újra.)

Egyelőre ne szereld össze, vagyis ne csavard be a lábakat az asztallapba, hanem vágj ki egy akkora habszivacsot, amekkora az asztallap mérete (55×55 cm). Majd vágj egy ennél nagyobb (min. 70×70 cm) vékony flíz (=vattás bélésanyag) négyzetet, amivel odafogod a habszivacsot. A habszivacsot tedd az asztallap tetejére, vékonyan kinyomott ragasztóval rögzítheted is néhol az asztallaphoz, majd terítsd rá a flízt.

flizt odatuzni

Ügyesen összefogva a flíz-habszivacs-asztallap hármasát fordítsd meg az egészet és feszesre húzkodva tűzd (spéci tűzőgéppel, ami Tchiboban, hobbiboltban kapható) a flízt az asztallap aljára körbe. Vigyázat: ne fedd be az asztallábaknak kihagyott lyukakat!

Most pedig vágj egy ugyanakkora négyzetet egy általad választott, lehetőleg pamutvászon anyagból, mint amekkora flízt vágtál, s ugyanúgy terítsd az asztalra, fordítsd meg és tűzd az asztallap alá.

anyagot is odatuzzuk

Ok, most már becsavarozhatod az asztallábakat is.

labak becsvarozva

Ha nagyon extrázni akarsz és persze van eszközöd is hozzá, az ex-asztallap oldalát körbe dísz-szegecselheted, de enélkül is tökéletes.

S hogy mire használhatod? Mint a példa itt mutatja, ágyvégi lepakolónak. Vagy ülőkének. Vagy ugyanúgy dohányzóasztalnak, csak egy elegánsabb változatban, vagy… ?

keesz

 

 

kesz

Te mire használnád?

Részletesebben kifejtve itt nézheted meg a nagy átalakulást és lépéseit.

Csíkosban is jól mutat, itt vastagabb habszivacs került az asztalkára.

csikosban

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!