Rapid Design

3 trendi esőkalap DIY – csak bátran, lesz még eső!

A minap, egy egész-nap-szakadós esős időben panaszolta a kolléganőm, hogy kénytelen volt a meleg kabátját felvenni, mert az az egyetlen kabátja, aminek van kapucnija.

Tulajdonképp ez volt az apropója ennek a bejegyzésnek: találni olyan lehetőségeket, amik divatosak (mert mi szeretünk esőben is csinosak lenni! :-)), vállalhatók, vízhatlanok és könnyű elkészíteni. Íme 3 remek ötlet, leírással és szabásmintával.

Kezdjük rögtön egy újrahasznosított darabbal

Zseniális ötlet és megoldás és még bőven a vállalható kategórián belül! Ezúttal nejlonszatyrokból (az 5-15 Ft-os típusra gondolj) készült az esőkalap, de ha nagyon belejövünk, simán egy, a kalapunkhoz illő kis táskát is összerittyenthetünk!

Extra tipp: Aki nem akar ennyit pepecselni a nejlonok összevasalásával, de azért mégis szeretne az újrahasznosítás oltárán áldozni, nekik ajánlom azokat a táskákat alapanyagnak, amiket például drogériákban lehet kapni, masszívabb a táska fala, kívül nejlon, de a belseje textilszerű. Akkor egyből a bélés kérdés is megoldottnak tekinthető! 🙂

bevasarlotaskakbol 02

bevasarlotaskabol 01

 

Folytassuk egy többfunkciós darabbal: gyakorlatilag ez a mobilkapucni

Nagy előnye, hogy a nyakat is védi a hidegtől is és a lecsurgó víztől is. Aki pedig belejött ennek a darabnak az elkészítésébe, ne dobja utba a szabásmintát, mert készíthet rögtön egy téli változatot is, hogy ne a hidegben kelljen kapkodni.

eso kapucni

melegkapucni

 

Zárjuk egy franciásan sikkes sápóval

fr 01

fr 02

 

 

Varrásra fel, eső ellen felkészülni! Ha megvan az esőkalapod, válassz és rendelj hozzá egy szuper trendi gumicsizmát is!

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!