Rapid Design

13 lábtörlő, ami mosolyt csal az arcodra

Vannak olyan használati tárgyaink, amiket jóformán észre sem veszünk azután, hogy megvettük, csupán használjuk őket. Természetesnek vesszük, hogy vannak, de ennyi. Nem egy hálás szerep ez ezen tárgyainknak, lássuk be. Ennek azonban nem kell így lennie! Ezúttal a lábtörlőt veszem górcső alá.... Tovább »

Design párnák: ha párnát keresel, ezeket nézd meg!

Ha azt mondom: párna, ezek tuti nem jutnak eszedbe! A párnákat többek között azért lehet szeretni, mert puhák, jó rajtuk feküdni, ülni, könyökölni stb., apró méretük ellenére nagyon is fel tudják dobni, illetve meg tudják határozni egy szoba hangulatát és remekül lehet variálni őket egymással. Most egy olyan összeállítást hoztam nektek, amiben nagyon nem szokványos… Tovább »

A legtutibb biciklicsengők, amiket valaha láttál!

Szerencsére egyre többen fedezik fel a biciklit mint a közlekedés egy alternatíváját a városokban is, vagyis ha a közlekedésben résztvevő valamennyi szereplő összecsiszolná végre az egymáshoz való viszonyát és egy vállalható közlekedési morál alakulna ki, akkor nálunk is végre létrejöhetne egy jól bejáratott biciklis társadalom, amiben kisgyerektől az idős emberig mindenki mosolyogva és biztonságban kerekezik. Legyen… Tovább »

Őrült gyűrűk, extrém ujjravalók, képtelen megoldások

Kislánykoromban a gyűrű volt a felnőtt lét egyik szimbóluma számomra. A “felnőttérzés” érdekében mindenből gyűrűt készítettem. Fűszálból, fonaldarabból, papírcsíkból, pitypangszárból s egyéb, gyerek számára hozzáférhető anyagból. Aztán egy szép májusi napon, gyereknapon a Hűvösvölgyi Nagyréten a vurstliban kihorgásztam egy fahalacskát és választhattam egy ajándékot. Nem volt kérdés, hogy gyűrűt választok. Egy igazi, hamisítatlan, meseszép bizsut!… Tovább »

Variációk zuhanyfüggönyre – ha már nagyon unod a tucatmegoldásokat

Voltak olyan művészettörténeti korszakok (mint például a szecesszió), amikor a használati tárgyak esztétikáját ugyanannyira (ha nem jobban!) fontosnak tartották, mint a használhatóságukat. Most egy olyan tárgyat veszünk górcső alá, ami amúgy az egyik legprózaibb praktikum a lakásban. Ez pedig nem más, mint a zuhanyfüggöny. Nézzük, mit lehet kihozni belőle!... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!